Fons Dones Antimilitaristes (DOAN)

DOAN (Dones antimilitaristes) va existir des del 1982 fins a 1992. Era un grup feminista antimilitarista que sorgí un any després del campament Greenham Common amb la voluntat d’aturar l’escalada nuclear i el rearmament.  A l’any 1987, encara continuava l’acampada a les portes de la base militar britànica i  12 companyes de DOAN i una nena van participar-hi durant uns dies.

Aquest col.lectiu de  dones antimilitaristes i per la pau van treballar per posar la vida de les persones i del planeta al centre i van exigir aturar pressupostos militars i l’escalada armamentista. Entre altres accions també van organitzar el “tren de les dones” a Tortosa per  impedir la construcció d’una acadèmia militar i les acampades a Pals (contra ràdio Liberty), contra les nuclears d’Ascó i Vandellós, a Rajadell, al Garraf, a Reus…

Junt amb el moviment d’insubmissió contra la incorporació de les dones a les Forces Armades van organitzar diverses accions antimilitaristes a l’entorn del 24 de maig, dia internacional per la pau i el desarmament.