Arxiu

Fons col·lectius i personals

Des dels seus inicis, el Centre de Documentació ha recollit fons documentals personals i de col·lectius feministes. Actualment comptem amb una vuitantena de fons documentals i donacions menors, que equivalen a 100 metres lineals de documentació, aproximadament.

Reuneixen la documentació que generalment s’associa als arxius, com documents organitzatius, programes de les activitats, correspondència, apunts, manuscrits, publicacions periòdiques, retalls de premsa, etc. A vegades també inclouen materials d’altre tipus, com xapes, samarretes, agendes o baralles de tarot. Tot i això, el contingut dels fons pot variar molt, depenent de la professió o interessos de la persona o de la forma de funcionament del col·lectiu. 

Fons col·lectius

Conservem fons que corresponen a grups de Ca la Dona i d’altres grups feministes. Alguns d’ells ja no estan actius, com el Grup de Lesbianes Feministes, DOAN (Dones antimilitaristes) o Lesbos; però n’hi ha d’altres que perviuen i s’aniran completant amb posteriors donacions, com el de Dones per Dones, la Xarxa Feminista o la Marxa Mundial de Dones.

Un dels fons més amplis que conservem és el de Ca la Dona, el qual conté tota la documentació relacionada amb la història i les activitats de l’associació, amb un gran nombre de fotografies, cartells i altres materials d’arxiu.

Ca la Dona, Centre d’Estudis Dona i Societat (CEDIS), Col·lectiu de Dones en Esglèsia per l’equitat, Dones per l’autoconeixement i l’anticoncepció (DAIA), Dones Antimilitaristes (DOAN), Dones i Presó, Dona i Salut, Dones per Nicaragua, Dones x Dones, Espai pels Drets de les Dones, FemArt, Grup de Lesbianes Feministes, Grup Lesbos, Lobby Dones de Barcelona, Marxa Mundial de les Dones, Tamaia, Xarxa Feminista.

Fons personals

Són donacions personals de sòcies, companyes i amigues que han llegat materials relacionats amb el seu activisme. Destaca pel seu volum i les característiques de la documentació el de Gretel Ammann Martínez (Fons GAM), feminista i lesbiana molt activa des dels anys setanta fins a finals dels noranta.  

Amelia Tormo Muela, Angels Caba Gusi, Encarna Sanahuja Yll,  Carme Català Piñol,  Dolors Reguant Fosas,  Gretel Amann Martínez, Júlia Cabaleiro Manzanedo,  Lluïsa  Oliveda  Puig,  Mari Chordá Recasens, María Olivares Usac,,  Mercè Otero Vidal, Mireia Bofill Abellò, Núria Casals Perez.

Si necessites consultar aquesta documentació, posa’t en contacte amb nosaltres omplint el formulari de consulta.