Fons Maria Lluïsa Oliveda Puig

El fons personal de Maria Lluïsa Oliveda i Puig (Barcelona 1922-Barcelona 2020) ha estat donat per la seva filla Estrella Oliveda i consisteix sobretot en la documentació derivada de la seva actuació feminista. Destaquen uns quants àlbums de fotografies de totes les seves participacions en trobades internacionals de dones. Formà part del Consell de Dones de Barcelona, del CNDC i va ser presidenta del Consejo Nacional de las Mujeres de España. El 1999 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona i el 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.
Va lluitar pels drets de les dones en el món del teatre i va promoure activament la incorporació de les dones a la vida cultural i social de Catalunya.
Va col·laborar amb el Teatro Español Universitario i amb grups d’aficionats com el Club Maria Guerrero o el Club Helena. Va formar part del Teatre Studium, va fundar el Pequeño Teatro a Barcelona. El 1973 s’encarregà de la direcció artística del Teatre Grec de Montjuïc i el 1980 creà el Teatre Experimental de Dones obtingué el Premi Lisístrata al Festival Internacional de Teatre de Sitges. Amb María José Ragué i Araceli Bruch fundà l’associació Teatre+dona.