Fons Tamaia

Tamaia va néixer l’any 1992 per treballar amb dones que feien camí per alliberar-se i recuperar-se de la violència masclista tot creant una relació terapèutica entre un grup de dones que havien patit violència i professionals del treball social, vinculades al feminisme.

És un projecte que ha crescut amb les dones, que ha evolucionat amb els feminismes i que, poc a poc però amb contundència, ha traçat un camí lliure de violència masclista per a les dones i les criatures. L’atenció a les dones en situació de violència masclista ha estat sempre el nucli del treball dels equips de Tamaia, adaptat a la singularitat del procés de cadascuna de les dones, acompanyant les diferents trajectòries, acollint el dolor i obrint una sortida a la vivència de sobreviure a la violència masclista. La prevenció de la violència, la formació a professionals i la incidència política han format part del projecte.

L’any 2020 decidírem donar per acabat el projecte i traspassàrem al Centre Documentació de Ca la Dona tots els arxius de les activitats realitzades així com un web que recull la nostra trajectòria. El podeu consultar a tamaia.caladona.org. A la Biblioteca del web trobareu les publicacions que al llarg dels anys hem fet, s’hi inscriu part dels aprenentatges de la pràctica d’atenció de Tamaia.