31 de març de 2022

Benvolgudes sòcies i amigues, el Centre de Documentació de Ca la Dona existeix per recollir, preservar, visibilitzar i divulgar les experiències, les creacions, el pensament i les aportacions de dones, lesbianes i persones trans al llarg de la història.

Volem descobrir i documentar la nostra història i diversitat, que tradicionalment s’ha negat, s’ha exclòs i s’ha marginat dels circuits i documents majoritaris. Volem assegurar-nos que aquesta memòria podrà ser analitzada i estudiada per les generacions actuals i futures. Ens veiem amb el deure de fer-nos memòria, des de la base i l’activisme perquè la història oficial s’ha escrit obviant-nos.

Des dels seus inicis, el Centre de Documentació ha recollit fons documentals de persones i de col·lectius feministes. Actualment comptem amb una vuitantena de fons, que equivalen aproximadament a 100 metres lineals de documentació. Hi trobaràs informació sobre tot allò relacionat amb els feminismes, des de la teoria fins a la creació literària en els seus diferents formats: llibres, documents, revistes, cartells, adhesius, xapes i altres.

Som un grup heterogeni, intergeneracional i interseccional de dones, lesbianes, trans i no binàries que treballem de forma activista, intermitent, a ratxes, persistentment i sempre amb molta il·lusió i moltes ganes.

En aquest compte us anirem compartint contingut de l’arxiu, de la biblioteca i de les activitats que anem organitzant des del Centre de Documentació de Ca la Dona!

Si vols formar part del CDOC o col·laborar amb nosaltres ens pots escriure als e-mail:
centredocumentacio@caladona.org o voluntariatcdoc.caladona@gmail.com