Fons Encarna Sanahuja Yll

La donació de Maria Encarna Sanahuja Yll (1948-2010), professora titular de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i activista feminista, arriba al Centre Documentació de Ca la Dona de mans de la seva família a la primavera del 2010.

La donació consisteix en la seva biblioteca personal i en tots els materials de consulta per a la preparació de les classes i l’elaboració dels seus llibres i articles publicats. Així mateix consta també de documentació de caire personal sobre viatges, relacions, fotografies i material de petit format.

La trajectòria i l’experiència de la doctora Sanahuja es desenvolupà des dels treballs arqueològics centrats especialment en l’Edat del bronze a la Mediterrània fins als estudis de gènere i a les seves aportacions més recents en el camp del pensament feminista en relació a les identitats i la teoria queer.

En aquests moments s’han catalogat 450 llibres que versen sobre etnografia, antropologia, filosofia, arqueologia i història de la prehistòria i l’edat antiga, majoritàriament d’autoria femenina. S’han inventariat, així mateix, 750 llibres d’autoria masculina que s’oferiran a les biblioteques de les universitats i de centres d’estudis. Resten per catalogar o inventariar uns 30 arxivadors amb documentació personal, acadèmica i de recerca.