Fons Marxa Mundial de Dones

 

L’any 1998 dones que havien coincidit a la IV Conferència Mundial de dones organitzada a Beijing 3 anys abans per Nacions Unides, es van retrobar per fer una demostració mundial de la voluntat de les dones per decidir quin món volem. La Marxa Mundial de Dones va enfocar les seves accions cap els dos temes més representatius dels problemes de totes les dones del món: la pobresa i la violència, tot denunciant les polítiques del Banc Mundial i de l’ONU respectivament. Dones de tot el món, entre elles un grup de catalanes, vam viatjar a Washington i a Nova York l’’estiu de l’any 2000.
La xarxa creada amb dones de tot el món ha mantingut les activitats i els vincles. El grup de Barcelona vam poder recollir l’experiència de dones de la Marxa Mundial d’Amèrica Llatina, de l’Àfrica i d’Europa de l’Est en diferents trobades mantingudes cada 5 anys fins l’any 2015. La pandèmia i la manca d’un relleu generacional no han permès fins ara reprendre l’activitat però les raons, les motivacions i la força de la Marxa Mundial de Dones ens continuen interpel·lant arreu del món.
Hem traspassat al Centre Documentació de Ca la Dona els nostres arxius, que contenen escrits, fotografies, pancartes, samarretes, enganxines i banderoles.