Dijous 29 de febrer de 2024, 18:30 h, Biblioteca de Ca la Dona

Des del Centre de Documentació de Ca la Dona us convidem a la presentació de la pàgina web dedicada a Giulia Adinolfi Sellitti (1930-1980). Activista feminista, mestra, investigadora, hispanista i militant comunista italiana, que als anys cinquanta es va traslladar a Barcelona. Va participar en la creació del Moviment de Dones Democràtiques vinculat a la lluita antifranquista. Amb els seus escrits va fer aportacions al debat feminista que han estat germinals per l’actual política de les dones.

Aquesta web, creada per Vera Sacristán Adinolfi —filla de Giulia Adinolfi, divulgadora de la seva figura, i professora de Matemàtica Aplicada—, i Elena Grau Biosca —investigadora especialitzada en el moviment feminista català, les pràctiques de les xarxes de dones per la pau i la genealogia de dones pensadores—, ha sigut recentment donada al Centre de Documentació de Ca la Dona. I recull tots els escrits digitalitzats de la Giulia sobre dones i feminisme, fotografies, el documental “Giulia” de Xavier Juncosa, així com textos de diverses persones sobre la seva obra i figura.

A la presentació, comptarem amb la participació d’Elena Grau Biosca, Vera Sacristán Adinolfi i la nostra companya del Centre de Documentació, Mercè Otero.

Us esperem a totis!